Egy kedves szomszédomtól kaptam egy kosár ohtello szőlőt, aminek a nagy részét fel is használtam rögvest, készítettem pár üveg dzsemet és süteményt amit hamarosan be is mutatok majd.
Az Othello amerikai eredetű, kék bogyójú, jellegzetes labruska (róka) mellékízű direkt termő szőlőfajta, amivel csak kiskertekben, étkezési szőlőként találkozhatunk. Színe sötétkék, erősen hamvas, piros húsú, héjuk vastag. A kék szín nemcsak a bogyó héjában, hanem a húsában is megtalálható. Szeptember végén, október elején érik, de sokáig a tőkén tartható.
HOZZÁVALÓK
kb 1 kg leszemezett szőlő
30 dkg cukor
1 citrom leve
1 cs 2 : 1 dzsemfix
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőt megmossuk és leszemezzük, majd egy lábosba feltesszük főzni kb 1, 5 óráig. Kis lángon néha kavargatva, a szemek teljesen szétfőttek. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt, visszatesszük forrni, kb 5 perce, amíg teljesen eloldódik benne cukor. Tiszta üvegekbe rakjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Gyönyörű színű és fantasztikus zamatú.
Hú, ez valami isteni lehet! :)
VálaszTörlésNagyon finom, még csak úgy magában kanalazni is belőle.
TörlésNagyon finom lehet! A kis kanaladért egészen oda vagyok:))
VálaszTörlésA kanálkát én sem hagyhattam ott az üzletben, ( olaszo.) A lekvár pedig isteni. Sajna csak keveset készítettem, de majd legközelebb.
TörlésNagyon fincsi lehet, és csodásak a képeid! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! Tényleg nagyon finom a dzsem, hát még sütibe:)
TörlésAz Othello az abszolút kedvencem. Már régóta terveztem dzsemet készíteni, de eddig valahogy mindig elmaradt. Most újra nagy kedvet kaptam hozzá!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, mert én nagyon imádtam, mind a színe de főleg az az íze miatt.
TörlésEz aztán finom lehet!!
VálaszTörlésIsteni finom lett! A citromot a végén (utoslsó 5 percben) tettem bele, mivel nem szerepel a receptben! 😊 Szuper lett! Hálás köszönet a receptért! 🤗
VálaszTörlésÉn pont így készítettem el, nagyon finom lett.
VálaszTörlés