Biztos vagyok benne, hogy már nagyon sokan elkészítettétek az olaszok híres desszertjét a tiramisut. Egyszerű, könnyű és mennyei. A kifejezés : tirami sú átvitt értelmű kifejezése ,, dobj fel " , ami a két koffeintartalmú összetevőre utal, a presszókávéra és a kakaóra. Itt az olaszoknál általában a masala bort használják az ízesítésre, ami nem más mint édes mandulabor : A tűző szicíliai napfény érleli a kitűnő vulkanikus talajon termesztett édes szőlőfürtöket, amelyekből a Marsala bor készül. A forrásban lévő Marsala borhoz adják hozzá az érett mandulából frissen préselt mandula olajat.
Együtt erjesztés után forr le intenzív marcipános illatú borrá a nemes nedű. Így készül a mandula és a Marsala házasításával Szicíliában a 16%-os alkohol tartalmú, fehér, édes mandula bor.
Abszolút kedvenc! Minden nap meg tudnám enni!
VálaszTörlés