,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 14., szerda

BABFŐZELÉK SÜLT KOLBÁSSZAL ÉS PULYKAFASÍRTTAL



HOZZÁVALÓK

2 konzerv vörösbab, babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, olaj 1 ek liszt, só, ételízesítő, ecet

A babot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és a babérlevéllel hagyjuk forrni. A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, meghintjük liszttel és zsemleszínűre pirítjuk, majd óvatosan hozzáöntjük a babhoz. Összekeverjük,  hozzáöntjük a tejfölt is, botmixerrel egy kicsit pürésítjük és  ízlés szerint ízesítjük. 

Ma én sült kolbászt és szezámmagos pulykafasírtot készítettem mellé. 


2 megjegyzés: