HOZZÁVALÓK : 1 / 2 kg liszt, 20 dkg tökpüré, 10 dkg porcukor, 7 dkg olvasztott vaj, fél cs élesztő,1 tojássárga, csipet só, kb 2 - 2 , 5 dl langyos tej
KENÉSHEZ : 1 tojássárga + kevés tej.
ELKÉSZÍTÉS : Egy közepes méretű tököt, meghámozunk, eltávolítjuk a magbélt, felkockázzuk és pici sóval puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük majd teaszűrőn átpasszírozzuk. Kihűtve, a többi hozzávalóhoz adjuk és a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk. A duplájára kelesztjük, miután megkelt, átgyúrjuk és 16 részre osztjuk.
Mindegyik darabból kb 32 cm -es rudakat sodrunk és feltekerjük a képen látható módon.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és lekenjük a tejes tojásos keverékkel. Kb 20 percig pihentetjük, majd ismét lekenjük. Megszórhatjuk kristálycukorral, durvára vágott dióval, mákkal esetleg jégcukorral. Előmelegített sütőben 170°C -on megsütjük.
JUDITKA KONYHÁJA
Szeretem a sütőtököt is és a kelt tésztát is, együtt pedig igazán nagyon finom lehet, úgyhogy kipróbálós! :)
VálaszTörlésCsak bátran! mert nagyon finom:)
TörlésA 20 dkg tökpüré nem sok ennyi tej mellett csak fél kg liszthez?? Nem lesz nagyon lágy a tészta?? (holnap sütném!)
VálaszTörlés