Szeretjük a májat, bárhogyan legyen is az elkészítve. Nagyon szép, nagy csirkemájat sikerült kapnom és a felét baconba tekerve rántottam ki, a másik felét pedig hagyományosan. Mondanom sem kel a baconos volt a kelendőbb, mellé pedig almákat grilleztem.
HOZZÁVALÓK : csirkemáj, bacon szalonna, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz, bors.
A csirkemájat megtisztítjuk, jól átmossuk és kéztörő papírral felitatjuk róla a felesleges nedvességet. Kétfelé vágjuk, kevés borsot tekerünk rá, / nem sózzuk, mert a szalonna elég sós /. Betekerjük a szalonnába és fogpiszkálóval megtűzzük.
Elősször lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kis lángon megsütjük. Grillezett almával tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe? Baconbe tekerve szoktam sütni, innen már csak egy lépés a panírozás és rántás, és milyen finom lehet! Pláne ezzel a körettel! :)
VálaszTörlés