Ma kedvem volt kekszet sütni, a tésztát igaz előző este összegyúrtam, így ma pikk - pakkra megvolt. Az áfonyától pikáns, a csokoládétól selymes, a mandulától pedig igazi ízkavalkád alakult ki. ( Recept : Dr Oetker kis füzetecskéjéből való )
HOZZÁVALÓK
Tészta :
40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 ek vanília kivonat, 1 db tojás, 20 dkg margarin, 2 ek víz, 2 ek kakaó
Töltelék :
12 dkg aszalt vörösáfonya, 5 dkg őrölt mandula, 1 tábla étcsokoládé, 1 db tojás, fél tk. fahéj, 1 tk vanília kivonat.
az áfonyát és a csokoládét késes aprítóval felaprítjuk, hozzáadjuk a mandulát a fahéjat, a tojást és jól összekeverjük.
ELKÉSZÍTÉS
a tészta hozzávalóiból a kakaó kivételével gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, kétfelé vesszük és az egyik félbe belegyúrjuk a kakaóport. Folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, majd enyhén lisztes felületen kinyújtjuk mindkét tésztát kb 25 x 15 cm - re. A világos tésztát a kakaósra helyezzük, enyhén lenyomkodjuk és óvatosan kb 25 x 40 cm - re kinyújtjuk, megszórjuk a töltelékkel és hosszirányban ketté vágjuk A hosszabbik felénél fogva szorosan feltekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük. A hengereket kb egy ujjnyi szélességre daraboljuk és sütőpapíros tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőben légkeverésnél 180 °C -on kb 10 percig sütjük.
Nagyon finom lehet!:)) És nagyon aranyos a sütis dobozod is !
VálaszTörlésNagyon szépek a fotók, a keksz pedig különleges, finom ízvilága lehet az aszalt áfonyával és a csokival! :)
VálaszTörlés