Nem tudtam ellenállni a nemrég elkészített othello dzsememnek, muszáj volt valami édességet készítenem belőle. Így esett a választás erre a sütés nélküli ,, hamis tiramisura " , fehércsokival és cointreauval megbolondítva.
HOZZÁVALÓK
1 cs babapiskóta
25 dkg mascarpone
6 - 7 ek othello dzsem
1 tábla fehércsokoládé
2 dl hulala tejszín
porcukor - ízlés szerint
2 dl langyos tej
1 dl cointreau - narancslikőr
ELKÉSZÍTÉS
A fehércsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a mascarponéhoz, elkeverjük benne a dzsemet, majd ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a szőlős krémbe. A tejet meglangyosítjuk elkeverjük benne a narancslikőrt. A piskótákat éppen hogy csak megmártjuk benne, majd egy 24 x 24 - es formába lerakjuk. A krém felét rásimítjuk, erre megint kirakjuk a megmártott piskótákat és befedjük a megmaradt krémmel. A tetejét dzsemmel díszítjük.
Ez is brutál finom lehet! Látom Te is finomsággal várod apát haza!:))
VálaszTörlésBöbe! Ez isteni finom:)Ilyenkor szívvel - lélekkel főzök és nagyobb kedvem is van hozzá, és ez már így megy több mint nyolc éve.
TörlésEbből én is kérek! :)
VálaszTörlésFénypostával már el is küldtem:)
TörlésNagyon guszta, már a dzsemed is nagyon tetszett, ez a desszert pedig valami mennyei lehet! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka!A fehércsokitól még selymesebb lett a krém, a dzsem íze pedig magáért beszél. Tényleg nagyon fincsi, hamar elfogyott.
Törlés