,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 4., vasárnap

OTHELLOKRÉMES - HAMIS TIRAMISU


Nem tudtam ellenállni a nemrég elkészített othello dzsememnek, muszáj volt valami édességet készítenem belőle. Így esett a választás erre a sütés nélküli ,, hamis tiramisura " , fehércsokival és cointreauval megbolondítva. 


HOZZÁVALÓK

1 cs babapiskóta
25 dkg mascarpone
6 - 7 ek othello dzsem
1 tábla fehércsokoládé
2 dl hulala tejszín
porcukor - ízlés szerint
2 dl langyos tej
  1 dl cointreau - narancslikőr

ELKÉSZÍTÉS

A fehércsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a mascarponéhoz, elkeverjük benne a dzsemet, majd ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a szőlős krémbe. A tejet meglangyosítjuk elkeverjük benne a narancslikőrt. A piskótákat éppen hogy csak megmártjuk benne, majd egy 24 x 24 - es formába  lerakjuk. A krém felét rásimítjuk, erre megint kirakjuk a megmártott piskótákat és befedjük a megmaradt krémmel. A tetejét dzsemmel díszítjük. 




6 megjegyzés:

  1. Ez is brutál finom lehet! Látom Te is finomsággal várod apát haza!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Böbe! Ez isteni finom:)Ilyenkor szívvel - lélekkel főzök és nagyobb kedvem is van hozzá, és ez már így megy több mint nyolc éve.

      Törlés
  2. Nagyon guszta, már a dzsemed is nagyon tetszett, ez a desszert pedig valami mennyei lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka!A fehércsokitól még selymesebb lett a krém, a dzsem íze pedig magáért beszél. Tényleg nagyon fincsi, hamar elfogyott.

      Törlés