Elég hideg és szeles az idő mifelénk, az embernek nincs is kedve kimozdulni a jó meleg lakásból. Egy finom meleg krémleves kanalazgatása pedig még ráadásként szolgál ebben a cudar időben. Az ánizsíz tulajdonképpen a főzés során el is tűnik és egy kellemes édeskés íz marad, amit nagyszerűen kiegészít a fokhagymás pirított rák.
HOZZÁVALÓK
- 1 megtermett édesköménygumó
- 1 közepes burgonya
- kisebb fej hagyma
- fél dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- fél leveskocka
- só, fehérbors, olivaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A rákocskákat meglocsoljuk kevés citromlével és nyársra húzzuk. Olvasztott vajhoz 3- 4 zúzott fokhagymát adunk és átpirítjuk benne a nyársakat s még melegében tálaljuk a levessel.
Igazán finom lehet a krémlevesed, a fotók pedig csodásak! :) Nemkülönben a tálalás! :)
VálaszTörlésKöszönöm! A leves tényleg fincsi, érdemes kipróbálni, azt hiszem az egyik kedvencem lesz az édeskömény. Bár a környékünkön még a színét sem láttam,de majd olaszo.-ból hordatni fogom a férjurammal.
Törlés