HOZZÁVALÓK
TÉSZTA :
40 dkg liszt, 8 dkg margarin, 8 dkg porcukor, fél cs élesztő, csipet só, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárga, annyi tej, hogy összeálljon a tészta ( kb 2 dl )
Az összes hozzávalóból tésztát dagasztunk és meleg helyen kb fél órág hagyjuk pihenni, ezalatt előkészítjük a
TÖLTELÉKET :
1 / 2 kg túró, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg cukor, 1 cs vanílíás pudingpor, 1 vaníliás cukor
jól összekeverni.
A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk kb 50 x 30 cm - re, rákenjük a túrós tölteléket és kirakjuk megmosott, leszemezett szőlővel, majd feltekerjük mint a bejglit.
Egy kivajazott, lisztezett, 24 cm -es formába helyezzük, majd fél óráig kelesszük.
Sütés előtt kenjük le pici vízzel elkevert tojássárgával és pár helyen villával szúrjuk meg, hogy távozni tudjon a felesleges gőz, sütés közben. A sütőt 150°C -ra melegítsük elő, és kb 40 - 45 percig süssük. Ha nagyon barnulna a teteje takarjuk le sütőpapítrral. A formából kivéve rácson hagyjuk kihűlni.
Nagyon fincsi lett!! :)
VálaszTörlésÖrülök:)
TörlésGyönyörű lett, nagyon jól mutat benne az Othello:) Nekem nincs ilyen szőlőm sajnos, de szerintem áfonyával is szuper lehet, legalábbis nagyon el tudom képzelni:)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet az áfonya:)legközelebb lehet,hogy kipróbálom.
TörlésJuditka!
VálaszTörlésNagyon guszta!
Köszönöm:)
TörlésSzuper jól néz ki, és nagyon tetszik a kis kosárkád is! Igazán finom lehet a koszorú! :)
VálaszTörlésIgen Hankka, nagyon finom lett, különleges ízhatás keveredett a túróval.
Törlés