,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 7., csütörtök

KRUMPLILASKA , KICSIT MÁSKÉPP



Ma csütörtök lévén piacnap volt nálunk, ilyenkor sok az ember egy helyen és már elég sokan tudják, hogy blogot vezetek. Meg - meg állítanak és megkérdezik, hogy mi lesz ma az ebéd, vagy milyen jól nézett ki az a bizonyos sütemény ill étel. Sok biztatást és elismerő szavakat kapok és jól eső érzés amikor azt hallom, hogy - megsütöttem ám én is, elkészítettem én is -  és milyen finom volt, csak így tovább.
Ma, egy a piacon hallott receptet készítettem el. Ugyanis egy néni megkérdezte tőlem,  hogy sütöttem - e már folyós laskát. Hát az meg miféle?- azt gondoltam csak viccel. Krumplilaskát ugyan  már készítettem, de erről még nem halottam. Túróval a legfinomabb - mondta. Elmagyarázta hogyan is kell készíteni és egy pofon egyszerű receptet kaptam. Vettem még túrót és sietés haza, elkészíteni.

HOZZÁVALÓK
- 60 dkg kg főtt krumpli
- fél kg liszt
- 1 tojás
- 6 -7 dl tej
 - só

- A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk és áttörjük.
- Hagyjuk jól kihűlni.
- Hozzáadjuk a lisztet, tejet, tojást, és jól kikeverjük - olyan tejföl sűrűségű masszát kapunk.
- Ízlés szerint megsózzuk.
- Egy serpenyőben pici olajat hevítünk, középre teszünk kb jó fél merőkanálnyit a masszából, majd evőkanállal szétterítgetjük serpenyő nagyságúra. 
- Mindkét oldalát jól átsütjük. 
- Végül olajjal minden laskát egyesével megkenünk.
Önmagában, túróval, lekvárral fogyasztjuk.











8 megjegyzés:

  1. Juj! Ezt én is megcsinálom! :))
    Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták lettek, nagy kedvenc nálunk is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor,tifelétek sem ismeretlen ez a fajta palacsinta.

      Törlés
  3. Sosem ettem még, nagyon finom lehet! Én is elkészítem majd. Guszták!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is most készítettem elősször, de legközelebb dupla adagot kell, hogy készítsek, mert nagyon hamar elfogyott.

      Törlés
  4. Most vettem csak észre ezt a receptedet. Azt hiszem megvan a holnapi reggelink...:)

    VálaszTörlés
  5. Ebben a megyében főleg a nagymamáink révén sok családban készül krumplilaska. Így van ez nálunk is, mert szinte mindenki szereti. De ebben a változatban még nem sütöttük, viszont kifogjuk próbálni, mert biztos vagyok benne, hogy így is tetszeni fog a családnak. :)

    VálaszTörlés