- fél kg kelbimbó
- 30 dkg kolozsvári szalonna, esetleg főtt sonka
- 1 cs réteslap
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- A kelbimbót sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk és pirosra sütjük.
- 5 dkg vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát .
- Majd ha ezekkel megvagyunk, mindent egy tálba öntünk, hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyemzöldet, ízesítjük, ha szükséges sózzuk ( bár a szalonna eléggé sós ) és jól összedolgozzuk.
- Egy megnedvesített konyharuhán 4 - 4 réteslapot egymásra fektetünk úgy, hogy a közöket olvasztott vajjal megkenjük, egyik felére ráhalmozzuk a töltelék felét és felcsavarjuk.
- Tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
- Kínálhatunk hozzá akár tejfölt is.
Micsoda tavaszi tál! :) Nagyon guszta!
VálaszTörlés