,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 27., szerda

MANDULÁS , TOJÁSLIKŐRÖS TIRAMISU





 Egy szuper desszert az ünnepekre. A tiramisut a hagyomásoson kívül sokféleképpen ellehet készíteni, de ami mindegyikben közös az a mascarpone és a piskóta. Igaz ebben nincs kávé és kakaó, de annál inkább van likőr és mandula. Aki nem akar sütni, annak bátran ajánlom, kipróbálásra.
Mennyiséget nem írok, mert mindenki maga dönti el, hogy mennyit készít és ha van házi készítésű tojáslikőrünk, akkor még finomabb lesz a desszertünk.


ELKÉSZÍTÉS
- A mascarponét kikeverjük a porcukorral, kb 1 dl tojáslikőrrel és kb 5 dkg őrölt mandulával
- A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a krémbe.
- Mivel a tojáslikőr elég sűrű, keverjünk hozzá tejszínt, majd  áztassuk meg benne a babapiskótákat, aztán rétegezzük a krémet és a piskótákat.
- Végül szórjuk meg a tetejét pirított mandulaszeletekkel.




A bari az idén is kisült.
















3 megjegyzés:

  1. Nem tudom Veled felvenni a versenyt! :) :) :)
    Nagyon szépet alkottál!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk dupla, sőt, meg merem kockáztatni, tripla adagban kell elkészíteni! De így is vita lenne az utolsó falat fölött! Pláne, ha ilyen gyönyörűséges tálalásban tenném kiscsaládom elé!:)

    VálaszTörlés