HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kispoharas tejföl
- 2 tojássárga
- 1 cs szalalkáli
- 1 ek só
- 1 tojás a kenéshez
- pirított szezámmag - a szóráshoz
- Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és hűtőben legalább egy óráig pihentetjük.
- Majd kb fél centiméteresre kinyújtjuk és kiszaggatjuk, a leeső részeket újból összegyúrjuk és szaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
- Előmelegített 170 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jajj... ezek a perecek, olyan csodásak. A Nagymamám sütött mindig ilyet, csak ő sajtosan készítette, nagyon szerettük. Nem tudott annyit sütni belőle, hogy rögtön el nem fogyott volna.
VálaszTörlésNálunk is sajtosan szokott készülni, de nagyon mutatós és finom is szezámmaggal gazdagon szórva! :)
VálaszTörlés