,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 31., vasárnap

JOGHURTOS - MANDULÁS KUGLÓF





Kuglóf nélkül nincs húsvét. Ennek az egyszerű süteménynek a  tésztája, annyiféleképp variálható, hogy még elmondani is sok lenne. Nemcsak az íze, hanem szép formája miatt is méltó helyet kell elfoglalnia az ünnepi asztalon. Sok kuglóf recept kering a hálón és nekem is van jócskán. Az egyik kedvencem ez a joghurtos tésztájú, amit nemcsak kuglófként, hanem muffin és őzgerincben is megsüthetünk.. Ebből a tésztából készült a Húsvéti virág süteményem is, csak akkor nem került bele őrölt mandula.

HOZZÁVALÓK
- 20 barnacukor - vagy fehér
- 25 dkg vaj
- 4 db tojás
- 25 dkg liszt
- 15 dkg mandulaőrlemény
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg natúr joghurt





- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat.
- A lisztet elegyítjük a sütőporral és a mandulával, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
- Végül beleforgatjuk a joghurtot is.
- A masszát, kb 1 l - es űrtartalmú kivajazot, kekszmorzsával megszórt kuglóf formába kanalazzuk.
- Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb 40 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha megsült, a formában hagyjuk legalább 15 percig hűlni, majd borítsuk rácsra.
- Ha teljesen kihűlt cirtommázzal öntsük le, díszítsük cukortojásokkal.
MÁZ : 10 - 15 dkg porcukor és 1 citrom leve kikeverve.







2 megjegyzés:

  1. Szép ez a zöld tányér meg persze a kuglóf is. :) Én is csináltam kuglófot, most először. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Viszem a receptet, tetszik nagyon! :)

    VálaszTörlés