Nagy sikere volt nálunk tavaly húsvétkor, a locsolók körében ennek az egyszerű, de ízében mégis nagyszerű sütinek. Gyorsan elkészíthető, hiszen nem igényel sütést, viszont a finom kávé zamata és illata, mind - mind benne van. Hasonlót már készítettem csak az piskótával és krémsajttal készült.
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- fél tábla étcsokoládé
Krémhez
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 dkg őrölt kávé
- 4 ek cukor
- 2 , 5 dl tejszín
Díszítéshez
- 3 dl cukrozott tejszín
- 1 ek espresso kávé
- 1 kk vaníliakivonat
- Kakaó - a szóráshoz
- Egy 22 cm - es átmérőjű tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
- A krémhez, a kávét kb 1, 5 dl tejben felfőzzük, majd átszűrjük és visszaöntjük a többi tejhez, hozzáadjuk a cukrot és forralni kezdjük.
- A pudingport is simára kikeverjük kevés tejjel és a forrásban lévő tejeskávéhoz öntve jól besűrítjük.
- Folpackkal takarjuk le és hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt verjük habbá, és óvatosan forgassuk a kávés pudinghoz, majd egyenletesen simítsuk rá a kekszes alapra.
- A díszítéshez a tejszínt szintén verjük kemény habbá a kávéval és a vaníliával, majd egy kanál segítségével halmozzuk a habot a kávés krémre.
- Tetejét sablon segítségével szórjuk meg kakaóporral.
MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK ÉS BLOGGERTÁRSAMNAK
ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK !
Juditka konyhája
Nagyon szeretem a kávés süteményeket! Fantasztikusan néz ki a tortád ezt is szívesen megkóstolnám! Kellemes, békés, örömteli ünnepeket kívánok én is neked/nektek! :))
VálaszTörlésEz nagyon szép!! Recept mentve, köszi! :) Kellemes ünnepeket, jó pihenést nektek is! :)
VálaszTörlésCsodaszép lett, és biztosan finom is a kávés krémmel! :) Kellemes, pihentető ünnepet kívánok Nektek is! :)
VálaszTörlésNagyon szép a torta és nagyon nekem való (a sütésmentessége miatt :D!
VálaszTörlésA főzéssel-sütéssel megvolnék, holnap még jön egy kis "okosság"-remélem megfeleltem az írott/íratlan szabályoknak! :)
Köszönöm, hogy "játszani hívtál" :D :D :D
Amin tálaltad és mellette a kancsó véletlenül nem S.pataki kerámia?
Nagyon finom lehet és, hogy nem kell sütni, az még jobb benne. :)
VálaszTörlésNagyon szép nyuszis ünnepet kívánok Mindenkinek!
Ez nagyon ígéretesen néz ki és úgy is hangzik! Kicsit megkésve, de Boldog Húsvétot Nektek! :)
VálaszTörlésSzia! Ma megcsináltam ezt a sütit, és szörnyen sikerült :( Az alja kemény és nagyon "törős" lett, a krém miután kész lett, olyan kemény volt, hogy nem tudtam összekeverni a felvert tejszínnel, így darabos lett :( Pedig mindent a recept szerint csináltam, nem tudom, milyennek kellett volna lennie, de így nem volt az igazi...Már olyan régen kinéztem ezt a receptet, és csalódás lett :((( De azért el fog fogyni.
VálaszTörlésKedves Névtelen !
VálaszTörlésSajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna, Pedig a képen láthatóan, könnyed , laza krémet kell hogy kapjunk.
Tipp : Ha kemény lett a puding, lehet, hogy túlfőtt - én már amikor hozzáöntöm a forrásban levő tejhez a pudingos részt, egyet rottyan és már el is zárom alatta a lángot, úgy kevergetem, amíg sűrűsödni kezd. De botmixerrel és egy kis tejszínnel lehet rajta segíteni, összekell törni és - még kézimixerrel kihabosítani. - nekem nem volt rá szükség -
A kekszes alap nekem is keményebb lett a szokásosnál, de ez a csokitól van, Az összeállításnál pedig már látni, hogy hogyan veszi fel a keksz a vajat és ha még száraznak találjuk hozzálehet önteni keveset.
Üdv : Juditka
Szia!
VálaszTörlésÉn is megpróbáltam botmixerrel összedolgozni a krémet, de sajnos nem lett jobb. :( Lehet tényleg túlfőtt a puding, mert a kevesebb tej miatt akkor másképp kell elkészíteni, csak akkor ezt még nem tudtam. A kekszes alapokkal még nincs túl sok tapasztalatom, ezért a receptet követtem, azt hittem összeáll majd. De gyakorlat teszi a mestert, majd legközelebb. :) Köszi a tanácsokat!
Üdv:
Vica