Gyorsan elkészíthető likőrféleség a húsvéti asztalra. Jó pár nappal azért készítsük el, hogy jól összeérjenek az ízek.
»HOZZÁVALÓK«
- 2 dl 3, 5 % - tej
- 2 dl habtejszín ( 30 % - os )
- 4 tojássárgája ( ha lehet házi )
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 , 5 dl fehér rum
- 2 , 5 dl vodka
- 15 dkg barnacukor
- A tojássárgáját 1dl tejszínnel simára keverjük, a tejet a maradék tejszínt a cukorral, vaníliával felforraljuk. Ezután keveset a tojássárgás tejszínhez öntünk, majd visszaöntjük a felforrt keverékhez és visszatesszük a tűzre.
- Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kissé hagyjuk hűlni, majd hozzakeverjük az alkolos italokat. A likőrt egy üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Szeretem a fotóidat nézegetni, mindig olyan hangulatosak! :) A tojáslikőr szuper, nálunk is hasonlóan készül, csak fehérrum nélkül! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! Nálad is sokszor időzöm, a fotóid neked is nagyon szépek, olyan letisztultak - nem beszélve a receptekről:)
TörlésMitol ilyen szep sarga a Tied? En 5 tojasbol szoktam es meg ugyis csak olyan tortfeher szine van!
VálaszTörlésHázi tojást használok, biztosan ettől.
Törlés