,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 22., péntek

TOJÁSLIKŐR



Gyorsan elkészíthető likőrféleség a húsvéti asztalra. Jó pár nappal azért készítsük el, hogy jól összeérjenek az ízek.

»HOZZÁVALÓK«
- 2 dl 3, 5 % - tej
- 2 dl habtejszín ( 30 % - os )
- 4 tojássárgája ( ha lehet házi ) 
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 , 5  dl fehér rum
- 2 , 5 dl vodka
- 15 dkg barnacukor




  •  A tojássárgáját 1dl tejszínnel simára keverjük,  a tejet a maradék tejszínt a cukorral, vaníliával felforraljuk. Ezután keveset a tojássárgás tejszínhez öntünk, majd visszaöntjük a felforrt keverékhez és visszatesszük a tűzre. 
  • Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kissé hagyjuk hűlni, majd hozzakeverjük az alkolos italokat. A likőrt egy üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. 



4 megjegyzés:

  1. Szeretem a fotóidat nézegetni, mindig olyan hangulatosak! :) A tojáslikőr szuper, nálunk is hasonlóan készül, csak fehérrum nélkül! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka! Nálad is sokszor időzöm, a fotóid neked is nagyon szépek, olyan letisztultak - nem beszélve a receptekről:)

      Törlés
  2. Mitol ilyen szep sarga a Tied? En 5 tojasbol szoktam es meg ugyis csak olyan tortfeher szine van!

    VálaszTörlés