Egy igazi vitaminbombát készítettem : csőben sült bimbóskel, sárgarépás csirkemellel.
A kelbimbó vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag, magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, ráadásul vízhajtó hatású káliumban is bővelkedik.
Igazi diétás zöldségféle.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg csirkemell
- 3 szál sárgarépa
- 30 dkg kelbimbó
- 2 dl tejszín
- 1 kisebb fej fokhagyma
- só, őrölt bors, szerecsendió
- 2 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- petrezselyemzöld
- olivaolaj
- 2 ek étk keményítő
- A répát felkarikázzuk és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét kissé felverjük, sózzuk borsozzuk és a keményítővel simára keverjük.
- A mellet vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a masszában és egy serpenyőben, kevés olivaolajon mindkét oldalát pár percig elősütjük.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk morzsával és elrendezzük benne a húst.
- A tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal, ízesítjük, fokhagymával, szerecsendióval, petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
- A felét ráöntjük a húsra, erre halmozzuk a párolt zöldségeket.
- Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a maradék tejszínt is rácsurgatjuk.
- Előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 - 35 percig sütjük.
Forrás : RK
Na ez már tavasz; és gyönyörűek (ismét :) a fotók is!
VálaszTörlésKöszönöm:))
TörlésNagyon jól hangzik, ezt a finom, zöldséges-husis ételt nagyon tudnám szeretni! :)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, bár a fiam nincs oda a kelbimbóért, de azért jóízűen megette:))
TörlésErre az időjárásra már én is azt mondom, hogy katasztrófa.
VálaszTörlésFriss, vagy mirelit kelbimbót használsz? Nekem a mirelit kicsit keserű ízű lett. Lehet hogy a kömény miatt? Azt írták, azzal kell fűszerezni. Nem ízlett :-(
Úgy ennék egy jó kis rizses kelbimbós rakottast. A koleszban mindig kelbimbósan készítették a rakott kelt ( amit egyébként meg nem ennék, mert nem szeretem a kelkáposztát ) de a kelbimbókkal levettek a lábamról ;-)
Friss kelbimbót használtam, a fagyasztottért én sem vagyok oda.
TörlésNagyon jópofák ezek a réparózsák (hogy készültek?)! Na persze az étel is tetszetős.:)
VálaszTörlésEgy vastagabb répát kb 2 - 3 mm vastagságúra szeletelünk. Kicsit besózzuk, hogy puhuljon és hajlékonyabb legyen. Az egyik karika közepét kiszúrjuk almakiszúróval és ebbe dugunk sziromszerűen 4 - 5 répakarikát.
VálaszTörlésNagyon egyszerű és dekoratív dísz, de lehet retekből, uborkából, krumpliból ugyanígy elkészíteni.