Igazi nyári hangulatot idéző sütemény a nagyi konyhájából. Könnyen elkészíthető, a ropogós és ízletes cseresznyével pedig nagyon finom, de ... meggyel, málnával is isteni.
A hátteret a Fotohatterek.hu biztosította.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
. csipet só
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 6 dkg olvasztott vaj
- langyos tej
Töltelék :
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 35 dkg tejföl
- 4 ek búzadara
- 3 ek liszt
- kb 50 dkg magozott cseresznye
- Futtassuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben elkevert cukorral. A lisztet szitáljuk össze a cukorral és a sóval, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a felfutott élesztőt és gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva kelesszük kb 35 percig.
- Ha a tészta megkelt, simítsuk egy kivajazott és liszttel behintett, kb 20 x 30 cm - es tepsibe és hagyjuk kelni, amíg elkészítjük a tölteléket.
- A tojásokat habosítsuk ki a cukrokkal, majd keverjük simára a tejföllel és forgassuk hozzá a darát és a lisztet.
- A tésztát szórjuk meg 2 ek darával, szórjuk rá a cseresznyét és öntsük rá a tejfölös keveréket. A tepsit ütögessük párszor az asztalhoz, hogy befolyjon mindenhová a massza, és előmelegített, 180 °C - os sütőben süssük kb 40 - 45 percig.
Gyönyörű és tuti finom! :-)
VálaszTörlésTetszik! Biztos finom! :)
VálaszTörlés