Húsvétkor mindig elkészül nálunk, ezt a rém egyszerű, minden jóval megtöltött rolád. Nagyon szeretjük, Akár önállóan zöldsalátákkal, akár sültekhez, sonkához stb. kiválóan alkalmas köretként is. Nagyon finom és ízletes, a fűszerezést ne sajnáljuk belőle.
HOZZÁVALÓK
- 12 vékony sonkaszelet
- 10 - 15 dkg sonka
- 2 - 3 szál répa
- 3 db csemege uborka
- 1 fej lilahagyma
- petrezselyemzöld
- ételízesítő
- só, bors - ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 1 cs zselatin fix
- A tojást és a répát megfőzzük, a sonkával az uborkával és a hagymával együtt felkockázzuk.
- A tejfölt, majonézt összekeverjük, ízesítjük és belekeverjük a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a kockázott hozzávalókkal.
- Egy 31 cm - es őzgerincet, enyhén kiolajozunk, kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy félig fedjék egymást.
- Belekanalazzuk a masszát és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnapra kiválóan szeletelhető lesz.
Nálad már teljes a húsvéti feeling-gyönyörű a rolád és nagyon szépek a dekor-anyagok!
VálaszTörlésEz isteni lehet!!És ráadásul gyorsan elkészül. :)
VálaszTörlésEz biztos nagyon finom!
VálaszTörlésAnya a Lajos Mariból, valami gyönyörűséges salátát készített őzgerincformában, az ilyen hasonló, fenséges ízvilág, nem lehet vele betelni.
Én az ilyenhez hozzá sem merek kezdeni :-)
Nagyon jól néz ki!!
VálaszTörlés