HOZZÁVALÓK
- 60 dkg liszt
- fél cs élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 2 - 3 dl langyos tej
TÖLTELÉK
- 25 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 ek baracklekvár
- porcukor - ízlés szerint
- 1 - 1, 5 dl forró tej
- Ezután négyfelé vesszük és mindegyiket kisodorjuk kb 45 X 20 cm - es alakúra.
- A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük és rásimítjuk a tésztára, felcsavarjuk, majd 2 - 2 összecsavarunk, úgy, hogy a csavart rész mindig alul legyen.
- Sütőpapíros tepsibe rakjuk és hagyjuk még kelni.
- Ezután lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk a tetejét egész mákszemekkel és előmelegített 170 fokos sütőben szép porosra sütjük.
Mákimádó vagyok a gyerekeimmel együtt, azt a két szép rudat most szívesen kivenném a képernyőről:) Nagyon szépek lettek és jó sok töltelék van benne, én úgy szeretem:)
VálaszTörlésJujj, ez nagyon kipróbálós!!! Én is mákimádó vagyok és rég láttam ilyen gyönyörű mákos-kalácsot! Mentettem és majd beszámolok ha én is elkövettem! ;-))
VálaszTörlés