Finom, joghurtos tésztájú kalács, fehércsokis mascarponés krémmel a tetején. A sárga színű tésztát még előző este megsütöttem, így volt ideje kihűlni. Különféle kiszúrókkal variálhatjuk a kalács közepét, most a húsvét közeledtével virág került bele. A színeket is kombinálhatjuk és ez már csak a fantáziánkra van bízva.
A zöld tésztából sajna több került a forma aljára, így nem középre esett a virág, de majd legközelebb körültekintőbb leszek.
SÁRGA RÉSZ :
- 25 dkg vaj
- 20 dkg kcukor
- 4 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 25 dkg joghurt
ZÖLD RÉSZ :
- ugyanaz mint a sárga rész, csak kerül bele 20 ml keserű mandulaaroma
KRÉM
- 25 dkg mascarpone
- 1 tábla olvasztott fehér csokoládé
- 2 - 3 ek porcukor
DÍSZÍTÉS
- színes szórócukor és virág
ELKÉSZÍTÉS
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat.
- A liszet elegyítjük a sütőporral, a sóval és hozzákeverjük a tojásos masszához.
- Végül beleforgatjuk a joghurtot is.
- Kivajazott, kekszmorzsával megszórt formába ( 11 X 30 ) öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
- A sárga tésztát jól kihűtjük, ujjnyi vastagra felszeleteljük, és virág vagy más formával kiszúrjuk.
- Összeállítjuk a zöld színű tésztát is, a forma aljára kanalazunk a masszából és hosszában, szorosan kirakjuk a forma közepébe a kiszúrt formát.
- A többi masszát végül ráöntjük és megsütjük.
- A krémhez jól kikeverjük a krémsajtot a cukorral, végül beleforgatjuk az olvasztott csokoládét és bevonjuk a süteményt.
- A tetejét pedig megszórjuk színes dekorcukrokkal.
Nagyon hangulatos képek, igazi Húsvétos hangulattal! Hogy megragadjam az alkalmat, kérlek nézz be a blogomra, mert egy kedves játékra invitálnálak... :o)
VálaszTörlésGyönyörűségesen szép! Igazi vidám húsvéti hangulatú süti.:)
VálaszTörlésNagyon hangulatos, vidám színvilágú kalácska, és biztosan finom is! :)
VálaszTörlés