,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 3., szerda

FOKHAGYMÁS - ROZMARINGOS LEPÉNYKENYÉRKÉK




 Borongós esős idő - akkor kenyérsütés. Ízletes, finom és fűszeres, frissen, még melegen az igazi.



HOZZÁVALÓK

- 50 dkg kenyérliszt
- 2 , 5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 1 ek olívaolaj
- 2 - 3 gerezd zúzott  fokhagyma 
- friss rozmaring




- A hozzávalókból tésztát dagasztunk, meleg helyen megkelesztjük.
- Amíg kel a tészta, 2 ek olivaolajat összekeverünk 1 - 2 gerezd zúzott fokhagymával és pár apróra vágott friss rozmaringlevéllel .
- Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk és 3 felé vesszük.
- Mindegyiket kör alakúra lapítjuk és lekenjük, az előre elkészített fűszeres olajjal.
- Keresztalakban bevágjuk és még fél óráig kelesztjük .
- Előmelegített 200 fokos sütőben kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük.
- Még forrón egy ecsettel lekenjük vízzel.




Forrás :Csak,mert szeretem . . .

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki, szeretem a fokhagymás ízt, biztosan nagyon ízlenének ezek a lepénykenyérkék is! :)

    VálaszTörlés