Megint egy medvehagymás recept - kukoricalisztes galuska. Én most csak tejföllel locsoltam és snídlinggel szórtam, de akár sajtszósszal, gombával, vagy pörkölttel kiváló ebéd ill. vacsora lehet.
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg kukoricaliszt
- 30 dkg finomliszt
- fél csokor medvehagyma
- 1 tojás
- só
- víz
- A medvehagymát késes aprítóval összeaprítjuk.
- Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, hozzáadjuk a tojást, az aprított medvehagymát és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy galuska tésztát kapjunk.- Egy fazékba vizet forralunk, sózzuk és kevés olajat öntünk hozzá, majd a lobogó vízbe kiszaggatjuk a tésztát.
Juditka Konyhája
Hogy a párom ezt hogy tudná szeretni, imádja ugyanis a galuskát! :) Ha kapok medvehagymát, el is készítem neki! :)
VálaszTörlésÉn mostanában nagyon rákaptam a medvehagymára,mert ugye most van a szezonja és fagyasztok is le belőle mindig egy keveset.- Jól jön majd később:)
TörlésSzeretem az ilyen ízesített galuskákat. Jó pár ízben főztem már, "medvéset" még nem... Finom lehet...
VálaszTörlésIgazad van,tényleg finom,kellemesen fokhagymás ízű, és szerintem nem is igényel sok feltétet:)
TörlésDe jó! Megvan a mai vacsora!!!:)
VálaszTörlésVacsira tényleg tökéletes:))
TörlésNagyon tetszik ez a recept, egyrészt a medvehagyma végett, másrészt egy fél zacskó kukoricaliszt végett, amit már illene elhasználni. Köszönöm! :)
VálaszTörlés