Igaz sok a macera vele, de megéri mert nagyon finom. Mák és marcipán, kissé narancsos ízesítéssel. Kb 20 db jön ki ebből a mennyiségből és egy jól bevált linzertésztát használok, amihez nem kell tojás. Napokig puha marad - már ha van ideje.
HOZZÁVALÓK
Tészta
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 / 2 kk só
- 1 kk vaníliakivonat
Töltelék
- 10 dkg csokismarcipán
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 20 dkg darált mák
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- A tésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat, folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük.
- Majd kb 3 dkg - os golyókat formálunk, tenyerünkkel ellapítjuk és kibéleljük a formákat.
- A töltelékhez lereszeljük a marcipánt, majd minden kosárka aljába kb 1 teaskanálnyit halmozunk.
- A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a mákot, ízesítjük a narancshéjjal és a levével.
- Habzsákba töltjük és nagykinyomócsővel betöltjük a kosárkákat.
- Előmelegített 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle kicsit pirulni nem kezd.
Tökéletes kombináció! Semmi marcipánosnak nem tudok ellenállni, főleg ha az még csokival, naranccsal és mákkal is párosul...
VálaszTörlésImádom a marcipánt, nagyon finomak lehetnek ezek a kis kosárkák! :) Csak simán mákos habbal szoktam készíteni, ez a marcipános-narancsos ízvilág még finomabb lehet! :)
VálaszTörlés