Jól bevált lángostészta, medvehagymával fűszerezve, jó sok tejföllel és sajttal fogyasztva. Kinek ne mozgatná meg az ízlelőbimbóit !
HOZZÁVALÓK 8 - 9 darabhoz
- 0 , 5 kg liszt
- fél cs élesztő
- 1 kisebb szem krumpli főzve
- 1 csapott ek só
- 1 tk kristálycukor
- 1 dl tej
- 1 ek tejföl
- pár levél összevágott medvehagyma
- pár levél összevágott medvehagyma
- kb 2 - 2 , 5 dl langyos víz - liszt függő
- olaj a sütéshez
- Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és villával összetörjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd a medvehagyma kivételével, a többi hozzávalóval együtt a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és dagasztóprogramra kapcsolunk.
- Félidőben hozzáadjuk a felaprított medvehagymát is.
- Meleg helyen a 2x - re kelesztjük.
- Amikor megkelt, olajos kézzel kb ökölnyi darabokat szaggatunk, gömbölyítjük és lerakosgatjuk egy tálcára.
- Olajos kézzel, a szélénél fogva és függőlegesen tartva addig forgatjuk, amíg tányérnagyságúra nem lesz és bő forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Nagyon szépek lettek a lángosaid. A képet látva legszívesebben rögtön beleharapnék. Nagyon guszta, ahogy a medvehagyma darabkák ott csücsülnek a tésztában. Én is ilyen jó sajtosan-tejfölösen szeretem. Mennyei élvezet.
VálaszTörlésNálunk is ez volt a reggeli, csak medvehagyma nélkül...:)
VálaszTörlésNagyon jó a recept! Isteni finom,és könnyen kezelhető!
VálaszTörlésÉva , örülök, hogy elkészítetted :)
Törlés