Sok sikert hozzá !
HOZZÁVALÓK
Tészta :
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- csipet só
TÖLTELÉK :
- 1 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg marcipán
TETEJE :
- 20 dkg görög joghurt
- 4 - 5 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs zselatin fix
- 2 dl tejszín
- A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva, legalább félórára hűtőbe tesszük.
- A piteformát ( 26 cm ) kivajazzuk, majd a tésztát kinyújtjuk és kibéleljük a formát úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából, villával megszurkáljuk.
- A töltelékhez a tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom levét és a diót.
- A masszát ráöntjük a tésztára és előmelegített 180 °C - on kb 20 - 25 percig sütjük.
- Langyosra hűtjük.
- A marcipánmasszát kinyújtjuk és a diós töltelékre helyezzük kissé rányomkodva.
- A tetejére rásimítjuk a joghurtos krémet és hűtőbe tesszük dermedni.
- Tejszínhabbal, darált dióval és citromhéjjal díszítjük.
Tetszetős, nagyon ínycsiklandó a fotókon! :)
VálaszTörlésHú, ez zseniális!! Azt hiszem ez a legközelebbi szülinapi torta :-)
VálaszTörlésEzt nagyon tudnám szeretni!
VálaszTörlés