Alap :
- 25 dkg daráltkeksz- 1 ek kakaó
- 15 dkg olvasztott vaj
TÚRÓS RÉTEG :
- 50 dkg félzsíros túró
- 3 tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 10 - 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
GYÜMÖLCS RÉTEG :
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 citrom leve
- 1 , 5 dl rum
- 2 ek barnacukor
- 1 / 2 ek vaníliás pudingpor
- A sütőt előmelegítjük 160 °C - ra.
- A tortaforma oldalát kibéleljük zsírpapírral, az alját nem szükséges, mert a kekszes alap elég vajas.
- Az alaphoz jól összekeverjük a hozzávalókat és egy kapcsos tortaforma ( 22 cm ) aljába nyomkodjuk.
- A túrós réteghez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját hozzáadjuk a túróhoz, ízesítjük.
- A fehérjét pár csepp citromlével habbá verjük és lazán a túróhoz forgatjuk.
- Kb 40 percig sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- A meggyet lecsöpögtetjük, a cukorral és a rummal lassú tűzön kb 20 percig főzzük és hozzáfacsarjuk a citrom levét is.
- 1 dl meggylében elkeverjük a pudingport és besűrítjük vele a meggyfőzetet, majd ha kihűlt rákanalazzuk a tortára.
Kérhetek egy szeletkét így ebéd után? :)
VálaszTörlés