HOZZÁVALÓK
- 10 - 10 dkg reszelt füstölt és bármilyen sajt, 5 dkg parmezán
- 1 ek vaj
- kevés liszt
- 2 tojássárgája
- 1 , 5 l húsleves ( leveskockából )
- őrölt fehérbors, - szerecsendió
- 1 tk őrölt csilipaprika
- petrezselyem
- A vajat egy fazékban felhevítjük, rászórjuk a lisztet és aranysárgára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a reszelt sajtot és felöntjük a húslevessel.
- Addig főzzük amíg elolvad a sajt, majd fűszerezzük.
- Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgát is.
- Megszórjuk petrezselyemzölddel, ha szükséges sózzuk.
- Tálaláskor a forró levesbe reszeljük a parmezánt és krutonnal kínáljuk.
Imádom a sajtlevest, imádom a csípőset. Akkor jöhet!! Nagyon szép képeket készítesz!
VálaszTörlésHát a sajtleves az nem lesz a kedvencem, én a kimondott híg levest szeretem. Azért leves, nem szósz.
VálaszTörlésUnknown!
TörlésNem hiszem, hogy bárkit is érdekel, hogy Ön csak a híg levest szereti!
Juditka, örülök ennek a receptnek, köszi!
Jó kis leves ! Köszönöm.
VálaszTörlés