,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. augusztus 16., péntek

CHILIS SAJTLEVES






Sajtimádóknak ajánlom ezt a finom, kissé csípős levest. Háromféle sajttal és chilivel fűszerezve, igazán különleges előételnek számít - persze annak aki ráadásul még szereti is a pikánsan csípős ételeket.

HOZZÁVALÓK
- 10 - 10 dkg reszelt füstölt és bármilyen sajt, 5 dkg parmezán
- 1 ek vaj
- kevés liszt
- 2 tojássárgája
- 1 , 5 l húsleves ( leveskockából )
- őrölt  fehérbors, - szerecsendió
- 1 tk őrölt csilipaprika
- petrezselyem

- A vajat egy fazékban felhevítjük, rászórjuk a lisztet és aranysárgára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a reszelt sajtot és felöntjük a húslevessel.
- Addig főzzük amíg elolvad a sajt, majd fűszerezzük.
- Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgát is.
- Megszórjuk petrezselyemzölddel, ha szükséges sózzuk.
- Tálaláskor a forró levesbe reszeljük a parmezánt és krutonnal kínáljuk.






4 megjegyzés:

  1. Imádom a sajtlevest, imádom a csípőset. Akkor jöhet!! Nagyon szép képeket készítesz!

    VálaszTörlés
  2. Hát a sajtleves az nem lesz a kedvencem, én a kimondott híg levest szeretem. Azért leves, nem szósz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Unknown!
      Nem hiszem, hogy bárkit is érdekel, hogy Ön csak a híg levest szereti!
      Juditka, örülök ennek a receptnek, köszi!

      Törlés
  3. Jó kis leves ! Köszönöm.

    VálaszTörlés