HOZZÁVALÓK
2, 5 dl - es bögrével mérve :
- 1, 5 bögre liszt
- 0, 5 bögre lágy margarin
- 0 , 5 bögre cukor
- 1 db tojás
- fél citrom leve és reszelt héja
- 2 ek levendulás porcukor
- csipet só
- 1 tk vaníliaaroma
- fél cs sütöpor
- porcukor - a hempergetéshez
- levendulavirág - a díszítéshez
- A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk.
- Diónyi golyókat formálunk, meghempergetjük porcukorban.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kissé ellapítjuk - pl egy talpas pohár aljával és megszórjuk szárított levendula virággal.
- Előmelegített 180 °C - on kb 12 - 15 percig sütjük.
Nagyon guszta és ismét gyönyörűek, hangulatosak a fotóid! :)
VálaszTörlésNagyon szép ez a sütemény, olyan kis légies!
VálaszTörlésA levendulára pedig már én is "ráéreztem". :)
Finom a levendulás keksz, már nálunk is készült, igaz ez picit más recept szerint.
VálaszTörlésNagyon guszták! :)