,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. augusztus 1., csütörtök

SAJTOS CUKKINITEKERCSEK





  A cukkini az a zöldségféle, aminek olyan semmi íze van , de annál inkább sokoldalúbb a felhasználási lehetősége. Mivel a tápértékének a zöme a puha zöld héjában rejlik, érdemes a zsenge fiatal cukkiniket héjastul felhasználni.

HOZZÁVALÓK
- 4 - 5 db zsenge cukkini
- feta vagy krémfehérsajt
SZÓSZ
- 3 db tojás
- 3 ek liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 - 1 dl tej ill tejszín
- aprított petrezselyem
- ételízesítő por
- só, bors

- A cukkiniknek levágjuk mindkét végét  és hosszában kb fél cm - es szeletekre vagdossuk.
- Sózzuk és micróban kb 4 - 5 percig előpároljuk.
- A felesleges lét leitatjuk róluk, majd a sajtból is kb hasonló széles szeleteket vágunk mint amilyenek a cukkinik.
- Feltekergetjük és vajazott, morzsázott, hőálló edénybe rakosgatjuk.
- A szószhoz  a tojásokat habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval  együtt simára keverjük.
- Ízesítjük és a tekercsek közé öntjük.
- Előmelegített sütőben kb 180 fokon szép aranybarnára sütjük.






5 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, és a fetát vagy a krémsajtot imádom. Ma én is cukkinit készítettem, töltöttet. De a legközelebbi cukkinim ilyen lesz!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ilyet fogok hétvégére sütni (ha lesz még bennem életerő :)!
    Nagyon guszta, nagyon szép!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, olyan helyesek a kis zöld tekercsek a tésztában! :) Finom lehet a fetával! :)

    VálaszTörlés
  4. Hogy ez milyen guszta és kívánatos!!! Megpecsételődött a cukkinim sorsa...;-)

    VálaszTörlés