HOZZÁVALÓK
- 4 - 5 db zsenge cukkini
- feta vagy krémfehérsajt
SZÓSZ
- 3 db tojás
- 3 ek liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 - 1 dl tej ill tejszín
- aprított petrezselyem
- ételízesítő por
- só, bors
- A cukkiniknek levágjuk mindkét végét és hosszában kb fél cm - es szeletekre vagdossuk.
- Sózzuk és micróban kb 4 - 5 percig előpároljuk.
- A felesleges lét leitatjuk róluk, majd a sajtból is kb hasonló széles szeleteket vágunk mint amilyenek a cukkinik.
- Feltekergetjük és vajazott, morzsázott, hőálló edénybe rakosgatjuk.
- A szószhoz a tojásokat habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval együtt simára keverjük.
- Ízesítjük és a tekercsek közé öntjük.
- Előmelegített sütőben kb 180 fokon szép aranybarnára sütjük.
De jól néz ki, és a fetát vagy a krémsajtot imádom. Ma én is cukkinit készítettem, töltöttet. De a legközelebbi cukkinim ilyen lesz!!!!
VálaszTörlésIlyet fogok hétvégére sütni (ha lesz még bennem életerő :)!
VálaszTörlésNagyon guszta, nagyon szép!!! :)
Nagyon guszta, olyan helyesek a kis zöld tekercsek a tésztában! :) Finom lehet a fetával! :)
VálaszTörlésHogy milyen csinos!!
VálaszTörlésHogy ez milyen guszta és kívánatos!!! Megpecsételődött a cukkinim sorsa...;-)
VálaszTörlés