A krémet Szofikánál találtam és így még extra banános is lett a pite.
HOZZÁVALÓK
ALAP : - 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 1 db tojás, 5 dkg mogyoró, 20 dkg kekszmorzsa
KRÉM : - 2 nagyobb banán, 1 dl tejszín, 5 evőkanál barnacukor,
KARAMELLSZÓSZ : - 5 dkg cukor, 1 dl tejszín, fél evőkanál vaj
DÍSZÍTÉS : - 2 , 5 dl tejszín, 2 - 3 banán
- Az alaphoz vízgőz felett olvasszuk össze a vajat a cukorral és a kakaóporral, adjuk hozzá a tojást és főzzük össze.
- Keverjük bele mogyorós kekszmorzsát is.
- Nyomkodjuk jól bele egy 25 cm - es átmérőjű piteformába és tegyük hűtőbe amíg elkészítjük a krémet.
- A krémhez olvasszuk fel a cukrot egy serpenyőben és hagyjuk karamellizálódni, addig mixeljük össze a banánt a tejszínnel.
- Ha már szép színt kapott a cukor, öntsük hozzá a banános pépet és főzzük sűrűre.
- Hagyjuk hűlni, majd terítsük el a kekszes alapon.
- A banánokat tetszés szerint aprítsuk fel és rakosgassuk a krémre.
- Készítsük el a karamellt, a cukrot karamellizáljuk sötétre, öntsük hozzá a tejszínt és főzzük sűrűre.
- Végül adjuk hozzá a vajat, amitől lágy és selymes lesz a szósz.
- A tejszínt verjük habbá, simítsuk a banánkarikákara és locsoljuk meg az öntettel.
Gyönyörűséges, finomságos! :)
VálaszTörlésjajjj de nagyon szivet melengeto ez a banoffee pite :)
VálaszTörlésjaj, ezt hívják úgy, hogy tömör gyönyör? :)
VálaszTörlésGyönyörű, biztos nagyon finom is! :)
VálaszTörlésCsak ámulok és bámulok. Ilyen szépet! Különösen tetszik a csokis keksz alap!
VálaszTörlés