,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. szeptember 4., szerda

KRÉMES, SÜLT ZÖLDSÉGLEVES




 Nagyon egyszerű levest készítettem, főzni sem kell és a diétába is nagyon beleillik. A színe magáért beszél, a joghurttól pedig lágy és selymes állagú.


HOZZÁVALÓK
- 4 db kápia paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 - 5 szem paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, só, bors, joghurt, fél l víz, olívaolaj

- A hagymát negyedeljük, a paradicsomot félbe vágjuk és a paprikával együtt egy sütőpapíros tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval.
- Előmelegített 230 fokon, kb fél óráig sütjük.



- Amikor megsültek, a paprikát zacskóba helyezzük, majd kis idő múlva eltávolítjuk a héját, így teszünk a paradicsomokkal is.
- A hagymával együtt turmixgépbe rakjuk, felöntjük meleg vízzel, ízesítjük és jól összeturmixoljuk.
- Tálkákba öntjük és fogyasztáskor joghurtot keverünk bele .



Ötlet : Nők lapja konyha

2 megjegyzés:

  1. Különleges, nagyon finom lehet! :) Én is diétázom, el is fogom készíteni magamnak! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Judit! Lehet, hogy nagyon bután fog hangozni, de mi az a kápia paprika? Megcsinálnám a levest, mert állati fincsinek tűnik, de nem tudom, hogy ezt a paprikát hol kapni? Köszönöm, ha segítesz tudatlan fejemen.... :) Ági

    VálaszTörlés