HOZZÁVALÓK
ALAP: - 12 dkg vaj, 5 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, 1 db tojás, 15 dkg kekszmorzsa, 6 - 6 dkg kókuszreszelék, ill. durvára őrölt dió, vagy mogyoró
KRÉM : - 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 dkg főzés nélküli puncsos pudingpor, 1 ek rum, 1 dl tejszín
TETEJE : - 10 dkg étcsoki, 2 , 5 dkg vaj
- Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat a cukorral és a kakaóporral, majd adjuk hozzá a tojást és főzzük össze.
- Keverjük bele az összevegyített kókuszt, darált kekszet, és a diót - vagy mogyorót.
- Egy kapcsos tortaformába ( 24 cm ) nyomkodjuk bele a masszát.
- A krémhez keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a pudingport, a rumot és a tejszínt, majd keverjük egynemű krémmé.
- Simítsuk rá a kekszes alapra.
- A csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, hagyjuk hűlni és kenjük a krémre.
- Villával húzzunk bele hullámokat.
Nagyon mutatós lett és fincsi is lehet! :)
VálaszTörlésIsmét egy remekbe szabott süti-
VálaszTörléstöbbek között, hogy sütő nem kell hozzá! :D
Gyönyörűség! Még én sem készítettem soha ilyen sütit, de ettől most kedvet kaptam hozzá! :)
VálaszTörlésNagyon szép, guszta tortát készítettél!
VálaszTörlés