,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. szeptember 19., csütörtök

ZÖLDBORSÓ PESTÓS, BAVETTE






Garantált negyedóra alatt elkészülünk vele -  hála a készen kapható morzsolt parmezánnak és az extra zsenge zöldborsónak.

HOZZÁVALÓK
- 20 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
- 5 dkg parmezán
- 1 dl olivaolaj
- 1 ek mandulapehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 / 2 citrom leve
- 2 ág friss bazsalikom
- só, bors
- 25 dkg bavette 

- Főzzük puhára a borsót ( kb 8 - 10 perc ), majd öblítsük le hideg vízzel.
- Pár szemet tegyünk félre a tálaláshoz.
- Tegyük aprítóba a többi hozzávalóval együtt és keverjük krémesre, szükség szerint ízesítsük.
- Közben főzzük a ki a tésztát is. 
- A szószból halmozzunk a tésztára szórjuk meg jócskán parmezánnal és dobjunk hozzá pár szem borsót is.




5 megjegyzés:

  1. Jó recept.
    Ma gondoltam ki én is a pestót, amikor a kertben voltam, hogy a sok szép petrezselyem levélből készítek.
    szia

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet és nagy előnye, hogyha tényleg gyorsan elkészíthető :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta a Te Bavette-ed is;
    a tál csak nem Olasz honból való !? :)))
    Nagyon szépen "beőszültél"! :D

    VálaszTörlés
  5. Finom lehet, és külön tetszik, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető! :) A fotók megintcsak csodásak! :)

    VálaszTörlés