Hű, milyen barátságtalanra fordult az idő, s már itt az ideje elővenni a melegebb ruhákat, no meg a melengető ételek elkészítésén is lehet gondolkodni. Habár nem kívánja egyetlen porcikám sem ezt a cudar hideg időt, jobban elviseltem még az extrém meleget is.
Most bicikliztem először a balesetem után, aminek már lassan négy hónapja lesz és hát egy kissé nehézkesen ment a dolog, a kezem még mindig nem az igazi . . . .
Hazaérve, készítettem is egy finom levest, ami felmelegített és kellemesen fűszeres és selymes.
HOZZÁVALÓK
- 1 kg savanykás alma, 1 citrom, kb 8 db szegfűszeg, 1 - 2 db egész fahéj, méz - ízlés szerint, 1 dl édes fehérbor, 2 dl tejszín 2 ek étk keményítő
- Az almákat hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
- Csurgassuk rá a citromot, adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat.
- Öntsük fel kb 1 l vízzel, adjuk hozzá a bort és főzzük puhára.
- Édesítsük ízlés szerint.
- A tejszínt keverjük ki a keményítővel és sűrítsük be a levest.
- Tálaláskor díszítsük citromhéjcsíkokkal és citromfűvel.
Húh, de jól hangzik és néz ki :)
VálaszTörlésFinom, fűszeres leveske, tényleg jólesik ebben a hűvösödő időben! :)
VálaszTörlésEgyszerű és rendkívül finom, szeretem!
VálaszTörlés