,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. szeptember 18., szerda

FŰSZERES, TEJSZÍNES ALMALEVES







  Hű, milyen barátságtalanra fordult az idő, s már itt az ideje elővenni a melegebb ruhákat, no meg a melengető ételek elkészítésén is lehet gondolkodni. Habár nem kívánja egyetlen porcikám sem ezt a cudar hideg időt, jobban elviseltem még az extrém meleget is.
Most bicikliztem először a balesetem után, aminek már lassan négy hónapja lesz és hát egy kissé nehézkesen ment a dolog, a kezem még mindig nem az igazi . . . . 
Hazaérve, készítettem is egy finom levest, ami  felmelegített és kellemesen fűszeres és selymes.

HOZZÁVALÓK
- 1 kg savanykás alma, 1 citrom, kb 8 db szegfűszeg, 1 - 2 db egész fahéj, méz - ízlés szerint, 1 dl édes fehérbor, 2 dl tejszín 2 ek étk keményítő

- Az almákat hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
- Csurgassuk rá a citromot, adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat.
- Öntsük fel kb 1 l vízzel, adjuk hozzá a bort és főzzük puhára.
- Édesítsük ízlés szerint.
- A tejszínt keverjük ki a keményítővel és sűrítsük be a levest.
- Tálaláskor díszítsük citromhéjcsíkokkal és citromfűvel.




3 megjegyzés: