Ünnepi hangulatban . . .
Lassacskán előkerülnek a dobozok mélyéről az ünnepi dekorációk, kellékek is. Elvégre karácsony közeleg.
Ez amolyan próbasütés volt és nagyon elégedett vagyok ennek a süteménynek mind a tésztájával, mind a krémjével.
A piskótába banán került, amit nem törtem pépesre, így megmaradtak a kisebb darabok a tésztába és nagyon könnyed, szaftos alapot kaptam, ami akár krém nélkül is megállja a helyét simán csak csokival áthúzva.
A krémbe pedig baileys - méghozzá karamell ízesítésű került, ami még lággyabbá és krémesebbé tette a krémet.
Úgyhogy bátran próbáljátok ki, akár szeletsütinek is, nem fogtok csalódni benne.
Az adagot természetesen duplázni kell, ha nagyobb pl 22 cm - es formában sütitek.
HOZZÁVALÓK - 18 cm -es formához
- 2 db kisebb banán
- 12 , 5 dkg rétesliszt
- fél cs sütőpor
- 1, 5 ek kakaópor
- 8 dkg cukor
- 2 db tojás
- 0 , 5 dl olaj
- csipet só
KRÉM :
- 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 ek porcukor, 1, 5 ek kakaópor, 1 dl baielys krémlikőr
- A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a villával összetört banánt és az olajat.
- Végül forgassuk hozzá a sütőporos - kakaós lisztet és keverjük simára.
- A forma aljába fektessünk sütőpapírt és öntsünk bele a masszát.
- Előmelegített 180 fokon süssük tűpróbáig.
- Borítsuk rácsra és ha kihűlt vágjuk ketté ( én kétszerre sütöttem ) .
- A krémhez keverjük ki a mascarponét a cukorral, kakaóval és a likőrrel, majd forgassuk bele a felvert tejszínhabot.
- Töltsük meg a tortát a krém felével, majd a maradékot halmozzuk a tetejére
- Tetszés szerint díszítsük.
Hmmmm,nagyon szep es unnepi!!
VálaszTörlésIgazán remek párosítás. A tűzpiros magocskák a tetején már az ünnepet sejtetik. Az hiszem ezt hívják úgy: álomsüti ...
VálaszTörlésBailes és mascarpone, hmmm csodás lehet :)
VálaszTörlésHmmmm...... de guszta! Kaphatok belőle egy morzsányit?
VálaszTörlés