és hogy mitől görög ?
Hát persze hogy a görög joghurttól és a görögök nemzeti italától a ouzótól, az ízét pedig még tetőzi a ragacsos fügelekvár.
Most persze joggal mondhatni, hogy nem is olyan egyszerű - mármint a hozzávalói, mert nem tart mindenki otthon ouzót és fügelekvárt - na de minden helyettesíthető !
A likőrt mozsárban összetört ánizsmaggal, a fügelekvárt pedig akár narancs. ill citromlekvárral is pótolhatjuk.
Nagyon kellemes ízvilágú és laza szerkezetű kalács, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.
HOZZÁVALÓK
- 2 db tojás, 15 dkg cukor, 80 ml olaj, 1 kis poharas görög joghurt, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 dl ouzo, csipet só
- kb 15 - 20 dkg füge lekvár, mandula
- A tojás habosítsuk ki a cukorral
- Majd adjuk hozzá az olajat, joghurtot, citromhéjat és a likőrt.
- Végül keverjük simára a sütőporos liszttel.
- Béleljünk ki egy hosszúkás formát ( kb 12 x 30 cm ) sütőpapírral és simítsuk bele a masszát.
- Halmozzuk rá a lekvárt és toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe, süssük 40 percig.
- Kb félidőben szórjuk meg a tetejét mandulával.
Gyonyoru kepek es nagyon finom lehet a kalacska!Ouzom nincs,fugelekvarom viszont van,Anyuci keszitette :)
VálaszTörlésHmmmm.... isteni finom lehet! Szépséges kalácsot sütöttél! :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
VálaszTörlésNagyon szépen sikerült. Épp most vettem ki a sütőből.
VálaszTörlés