Ma elég vacak idő volt, borult, esős, és kedvtelen .
Késő délután fogtam ezeknek a kekszeknek a sütéséhez, hamar megvolt és gyorsan ki is hűltek, a töltés pedig gyerek játék volt ezzel a finom krémmel .
Egyszerű recept és valami fenséges íz ennek a triónak az összhangja.
HOZZÁVALÓK
Tészta : - 25 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 tk instant kávé, 1 cs vaníliás cukor, 1 db tojás, csipet só
Krém : 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor, 1 ek narancslé, 1 dl tejszín, 1 narancs reszelt héja
- A tésztához morzsoljuk el a vajat a liszttel és a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze.
( ha száraz lenne pici tejet adjunk hozzá )
- Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
- A krémhez keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a pudingport, a narancslét és a tejszínt.
- Keverjük egynemű krémmé.
- A tésztát nyújtsuk 2 - 3 mm vastagra és kb 4 cm átmérőjű formával szaggassunk korongokat.
- Rakosgassuk sütőpapíros tepsire és előmelegített 160 fokos sütőben kb 10 - 15 perc perc alatt süssük készre.
- Ha kihűltek a korongok, töltsük habzsákba a krémet és töltsük meg a kekszeket.
Juj, ez nagyon guszta! Talán, még én is el tudnám készíteni? :))
VálaszTörlésCsodaszép kekszek! Ez az ízkombináció meg csakis nyerő lehet! :)
VálaszTörlésFincsi, gyönyörű kekszecskék! :)
VálaszTörlésSzeretnénk mi is ezt a kekszet! :)
VálaszTörlésMmmmm,de finom lehet!! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet igy egyutt,de foleg a krem keltette fel az erdeklodesemet ;)
VálaszTörlés