Nem is gondolná az ember, hogy milyen finom is a krumplival készült torta.
Tulajdonképpen a krumpli ízt nem is érezni, a tészta nem száraz, hanem kellemesen szaftos állagú.
A diót mindenképp pirítsuk meg, mert különleges plusz ízt ad a süteménynek.
Készíthetjük tepsiben, tortaformában, esetleg kuglófként, de még muffinformában is - a választást már rátok bízom.
Úgyhogy bátran a krumplival !!!
- 2 db tojás, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 30 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 15 dkg dió, 2 dkg, kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, fél cs sütőpor, kb 1 dl tej
- A krumplit főzzük puhára, törjük át és hűtsük ki.
- A diót egy serpenyőben pirítsuk meg, őröljük durvára.
- A tojást habosítsuk ki a cukrokkal, majd a puha vajjal együtt keverjük simára.
- A száraz hozzávalókat vegyítsük el egymással és keverjük a vajas részhez.
- Öntsük hozzá a tejet és az olvasztott csokoládét és keverjük egyneművé a főtt krumplival együtt.
- Simítsuk vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) és 180 fokos előmelegített sütőben, süssük kb 50 percig.
Nagyon erdekes,mar sutotte cukkinis,repas,ceklas sutit is,de krumplist meg nem :)
VálaszTörlésSzia...menyi a Tej???
VálaszTörlésKedves Judit! Nagyon szeretem a receptjeidet. Ezt most találtam, és észrevettem, hogy nem írtad meg, mennyi tej kell hozzá. Kérlek írd meg a szükséges mennyiséget. Köszönettel és üdvözlettel. Katalin
VálaszTörlésKedves Katalin ! Valóban lemaradt a tej, először keverd ki az összes hozzávalót és kisebb adagokban adagold hozzá a tejet , hogy jól kenhető masszát kapj. Lehet kell egy 1 dl - is - ez burgonya és liszt függő is.
TörlésKöszönöm szépen.
Törlés