» HOZZÁVALÓK «
Sárga rész : - 20 dkg liszt, 12, 5 dkg dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tk vaníliaaroma, fél narancs reszelt héja, 1 tojás
Kakaós rész : - 20 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 ek kakaópor, 1 ek rum, vagy 1 tk rumaroma, fél narancs reszelt héja, 1 tojás
Kenéshez : - tojásfehérje
Bevonáshoz : 1 tábla tejcsokoládé + 1 ek étolaj
- Mindkét részhez összegyúrjuk a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.
- Lisztes felületen, nyújtsuk ki mindkét tésztát kb 25 X 35 cm - es nagyságúra.
- Kenjük meg a sárga tésztát a tojásfehérjével és helyezzük rá a kakaósat.
- Vágjuk ketté, majd az egyik részt ismét kenjük meg tojásfehérjével és helyezzük rá a másik felet.
- Fektessük sütőpapírra, egyengessük el és tegyük félórára a mélyhűtőbe.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és süssük a tésztát kb 25 percig.
- Még melegen vágjuk kisebb, kb 2 X 8 cm - es rudakra.
- Ha kihűltek a kekszek, mártsuk mindkét végét az olvasztott csokoládéba.
- Zsírpapírra téve, hagyjuk dermedni.
Mutatós és biztosan finom sütike, és nagyon szépek a fotók! :)
VálaszTörlésHangulatosak nagyon a Karácsonyi képeid és nagyon mutatós kis kekszet készítettél-ismét :)
VálaszTörlésVidám és dekoratív kekszecske... Jancsim szeretné. :o)
VálaszTörlésNagyon szép, mutatós süti. :)
VálaszTörlésSzia, köszönet a receptért, tegnap legyártottam :)
VálaszTörlésvalóban nagyon finom, de az jutott eszembe, hogy nem lehetne a tojás helyett lekvárral összeragasztani? Nem próbáltad még?