Omlós, francia teasütemény mézeskalács ízesítéssel. Nagyon egyszerűen elkészíthető, takarékos, hiszen nem sok hozzávaló kell hozzá és szinte bármilyen ízesítéssel süthető. Persze a sütőformát be kell szerezni, ha éppen nincs otthon - nekem csak darabos kis formáim vannak, amit szinte bármelyik 1 eurós boltban beszerezhettek.
- 2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, fél ek mézeskalács fűszer, 10 dkg liszt, csipet só, 10 dkg vaj, késhegynyi sütőpor
- A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra, a vajat olvasszuk fel folyós állagúra.
- A formákat vajazzuk, lisztezzük ki - ha szilikon akkor nem fontos.
- A tojást keverjük jó habosra a cukorral, reszeljük hozzá a citrom héjat, majd forgassuk bele a száraz hozzávalókat.
- Végül finom mozdulatokkal keverjük hozzá az olvasztott vajat és pihentessük 10 percig.
- Adagoljuk a formák mélyedéseibe, úgy 3 / 4 -részig és süssük a forró sütőbe, kb 10 - 15 percig.
liszt?
VálaszTörlésKöszönöm és javítva.
TörlésGyönyörűek a fotóid, szinte érzem a süti illatát! :)
VálaszTörlésValami hihetetlenül szép fotókat készítettél és a süti is biztos nagyon finom. Mézes kalács illatánál nincs is jobb. :)
VálaszTörlésNagyon szépek, a sütikék és a fotók is! :) Tényleg egyszerűen elkészíthető, a hozzávalókat elnézve szinte mindig van itthon minden, ami kell hozzá! :)
VálaszTörlésSzépek lettek! Nekem nincs is madeleine formám :( Azt hiszem sürgősen be kell szereznem :)
VálaszTörlésNagyon szeretem a madeleint,ez az íz..mmm ...szuper ötlet! :)
VálaszTörlés