Többen elkészítették már ezt a finom, Ikeás édességet és én sem hagyhattam ki - de ha nem akarunk piskótát sütni, megteszi a babapiskóta is és már le is egyszerűsödik az elkészítése.
A napokban kaptam a hópihe kinyomót és gondoltam egy kicsit ünnepivé teszem ezekkel az apró motívumokkal.
Az alapötlet itt : http://ildikokki.blogspot.hu/2013/07/puncsrolad-eredeti-sved-recept.html, egy kicsit változtatva.
Kötelező a dupla adag, mert nálunk pillanatok alatt elfogyott.
» HOZZÁVALÓK «
- 2 tojásos piskóta - nálam 20 dkg babapiskóta
- 2 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1 cs vaníliáscukor
- 8 dkg vaj
- 1 - 2 ek rum vagy 1 tk rumaroma
- 20 dkg marcipánmassza + zöld ételfesték
- 10 dkg étcsokoládé
- A babapiskótát apróra összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaóport.
- A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a benne a rumot és hozzáöntjük a piskótás keverékhez.
- Jól összegyúrjuk. ( ha száraz lenne adjunk hozzá narancslevet ) és hagyjuk pihenni kb egy órán át.
- A masszából, nedves kézzel formáljunk kb 6 cm hosszú hengereket, kukacokat.
- A marcipánt színezzük meg pár csepp ételszínezővel, nyújtsuk ki vékonyra, porcukros vagy keményítős felületen. Szabdaljuk fel.
- Majd tekerjük a roládok köré és tegyük hűtőbe.
- Az étcsokit gőz felett olvasszuk fel és a roládok mindkét végeit mártsuk meg benne.
Nagyon dekoratív süti, a hópelyhecskék rendkívül jól mutatnak rajta. Ide gurulhatna néhány belőle, épp az esti narancsos teámat kortyolgatom.
VálaszTörlésCsodaszépek, nagy kedvenc a marcipán, úgyhogy nálam abszolút nyerő recept! :)
VálaszTörlésNagyon szépek lettek és tényleg ünnepi lett a kis hópelyhektől! :)
VálaszTörlésCsodaszépek lettek! :)
VálaszTörlés