Igazi kényeztető finomságot hozok, naranccsal töltött almát, fahéjas barnacukorral meghintve.
Téli estéken önmagában is fogyaszthatjuk, de inkább köretként ajánlom főleg sült húsok mellé - nálunk biztosan ott lesz az ünnepi asztalon.
» HOZZÁVALÓK «
- személyenként 1 - 2 alma
- narancs
- citromlé
- fahéjas barnacukor
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- Az almák tetejét vágjuk le, karalábévájóval mélyítsük ki a belsejét és locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
- A narancsot hámozzuk meg, vágjuk le a fehér hártyás részét és kockázzuk fel.
- A narancsdarabokat rakjuk az almák belsejébe és szórjunk mindegyikre kb 1 ek fahéjas barnacukrot.
- Helyezzük vissza az almákra a tetejüket és süssük kb félóráig.
Fincsi, könnyed gyümölcsös desszert, nagyon tetszik! :) Boldog névnapot szeretettel! :)
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm ! : )
TörlésNagyon finomságos. Könnyű fehér húsok mellé isteni köret lehet. Dióval töltöttet ettem már, de ez a narancsos változat most még jobban tetszik. Feltétlen kipróbálós! Boldog névnapot kívánok én is!
VálaszTörlésKöszönöm ! :)
VálaszTörlésEz aztán a fincsi ízkombináció! Boldog névnapot utólag is! :)
VálaszTörlés