Ez a csokihab bátran megállja a helyét akár piskóta közé töltve is, de így, desszerként elkanalazgatva igazi kényeztetés. A díszítés pedig tejszínhab nélkül is megoldható, hiszen ha éppen nincs otthon, egyszerűen habosítsuk tejfölt olvasztott fehércsokival - ami már önmagában is nagyon finom - és díszítsük a desszertünket vele.
» HOZZÁVALÓK «
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek víz
- 2 db tojás
- 3 dkg porcukor
Díszítés : - fél tábla fehércsokoládé, 1 kispohár tejföl, porcukor - ízlés szerint
- A csokoládét gőz felett olvasszuk meg a vízzel együtt, majd a keverjük össze a tojássárgákkal.
- A fehérjét verjük habbá a cukorral, majd laza mozdulatokkal forgassuk össze a csokis keverékkel.
- A csokihabot kanalazzuk poharakba és díszítsük a következő krémmel :
- A tejfölt, ha higabb lenne, csöpögtessük le, egy sűrű szövésű anyagon keresztül, majd habosítsuk ki olvasztott fehércsokival.
Istenien néz ki, nagyon finom is lehet! :)
VálaszTörlésEszméletlenül jól néz ki! Igazi ízbomba! :)
VálaszTörlésMit meg nem adnék egy pohárért....de - épp ezért - a csokoládéról mondtam le a böjti időszakban, így csak Húsvétkor ehetek ilyet. :) Hasonlót készítettem már én is tonkababbal, isteni volt!
VálaszTörlésCsodásan néz ki, nagyon tetszik! Viszem is a receptet. :)
VálaszTörlésDe jó recept! El is viszem, jó szolgálatot tehet, ha nincs kedvem sütni. Köszönöm!
VálaszTörlésThis is very interesting, You are a very skilled blogger.
VálaszTörlésI've joined your rss feed and sit up for searching for extra of your great post.
Additionally, I've shared your website in my
social networks
Feel free to surf to my blog post: tatuaż kielce