Zsidó vagy lengyel tojás, bárhogyan is nevezzük ezt a hagymával, libazsírral készült egyszerű kencét, az evését szinte nem lehet abbahagyni.
Igaz, én csak 6 tojásból készítettem, de bármennyiből is készítjük, a mennyiség sosem elég.
Ilyenkor tavasszal a friss újhagymát se hagyjuk ki belőle, keverhetünk hozzá sült libamájat, sőt az eredeti recept is ezzel készül.
~ HOZZÁVALÓK ~
- 6 db keményre főtt tojás
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 ek libazsír
- 1 , 5 ek mustár
- só, bors, pirospaprika
- snídling - elhagyható
- A hagymát aprítógéppel összeaprítjuk, hozzáadjuk a libazsírt a mustárt és összekeverjük.
- A megpucolt tojásokat villával összetörjük, vagy lereszeljük és összeforgatjuk a hagymás résszel.
( a lényeg, hogy ne keverjük krémesre )
- Ízesítjük a fűszerekkel és állni hagyjuk legalább félóráig.
- Kínáljuk szobahőmérsékleten, a jobb kenhetőség miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése