Húsvétkor illik valami sós, rágcsálnivalót is az asztalra tenni a locsolóknak, mert bizony jobban csúszik mellette, az a jófajta házi pálinka.
Ezt a ropogós, köményes harapnivalót bátran merem ajánlani, nemcsak azért mert gyorsan kész van, hanem azért is, mert borzasztóan finom s az ünnephez méltóan, most nyuszi formában.
~ HOZZÁVALÓK ~
- 40 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 tk só
- 1 tk őrölt kömény
- kb 4 - 5 ek tejföl
- 1 tojás - a kenéshez
- köménymag - a szóráshoz
- A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, majd a többi hozzávalóval jól gyúrjuk össze. ( lehet több tejföl is szükséges )
- Lisztes felületen, nyújtsuk kb fél cm vastagságúra és szúrjunk ki a tésztából nyuszikat.
- Rakjuk sütőpapíros tepsibe, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg egész köménnyel.
- Előmelegített, 200 °C - os sütőbe süssük szép pirosra.
Nagyon édesek lettek a nyuszi! :)
VálaszTörlés