Akár önállóan vagy köretként, egyaránt megállja a helyét az asztalon. Mi csak magában, friss magvas kenyérrel fogyasztottuk, hiszen a húsos szalonna már elég volt feltétnek.
Tartalmas és ízes főzelék - nekünk nagyon ízlett.
» HOZZÁVALÓK «
- 1 kg fagyasztott zöldbab
- 40 dkg húsos szalonna
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csokor kapor
- 1, 5 - 2 ek liszt
- só, ecet, cukor, ételízesítőpor
- A zöldbabot sós vízben főzzük meg.
- A felkockázott szalonnát, süssük zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, készítsünk a liszttel világos rántást.
- Öntsük a megfőtt babhoz, adjuk hozzá a megsült szalonnát, sűrítsük a tejföllel, ízesítsük.
- Végül szórjuk bele az apróra vágott kaprot és forraljuk össze az egészet.
Egyszerű és mégis olyan gyönyörű a képeken! Én is elfogadnám vacsorára bármikor... :)
VálaszTörlésEzt most kérem!! Imádom a zöldbabot minden formában:)
VálaszTörlés