Mediterrán - méghozzá olasz - vizekre eveztem ezzel a kenyérfélével, hiszen benne van minden, ami olasz.
Akár vendégváró falatkáknak sonka mellé, vagy egy könnyed vacsorának is elképzelem olívabogyóval eszegetni, egy pohár bor mellé.
~ HOZZÁVALÓK ~
- 20 dkg liszt, 3 tojás, 1 dl olívaolaj, 1 dl tej, 1 cs sütőpor, 1 cs mozzarella ( 125 g ), - 15 dkg pecorino / parmezán
- 2 db paradicsom, kb 15 bazsalikom levél, 10 dkg magozott olívabogyó, só, bors - ízlés szerint
- A paradicsomot héjazzuk le és kockázzuk fel, majd kevés olívaolajon pároljuk addig, amíg a leve elpárolog és hűtsük ki.
- A tojást keverjük habosra, adjuk hozzá a tejet, az olajat, a sütőporos lisztet és keverjük csomómentesre.
- A mozzarellát kockázzuk, az olivabogyót pedig karikázzuk fel és a reszelt sajttal együtt keverjük a masszához.
- Végül forgassuk bele a párolt paradicsomot és az aprított bazsalikomot, ízesitsük és sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába símitsuk bele..
- Előmelegített 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük ( kb 40 perc )
- Ha megsült borítsuk rácsra, hagyjuk hűlni és vágjuk szeletekre vagy akár kockákra.
Érdekes kenyérke... egyszerű és nagyszerű, ráadásul hamar elkészül.
VálaszTörlés