Ez a desszert sem igényel, hű de nagy munkát és egy nagyon finom hűsítő pohárkrémet kapunk végeredményül. Az áfonya fanyarsága és kellemes citromos krém igazán üdítő lehet ebben a melegben.
» HOZZÁVALÓK «
- 15 dkg vajas keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek limonchello vagy 1 citrom leve
- cukor - ízlés szerint
- 20 dkg áfonya + 3 ek cukor
- Az áfonyát és a cukrot egy lábasban kis lángon kb 3 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- A kekszet aprítóval apróra törjük, összekeverjük az olvasztott vajjal, majd beleszórjuk egyenletesen elosztva, a poharak aljába.
- A mascarponéhoz ízlés szerint porcukrot adagolunk, ízesítjük citromhéjjal és a likőrrel vagy citromlével és alaposan kikeverjük.
- A tejszínt habbá verjük, a krémsajtot is hozzáadva kis fokozaton pár percig még habosítjuk.
- A krémet elosztjuk a kekszes alapon és rácsurgatjuk a közben kihűlt és besűrűsödött áfonyát.
- Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy kellően lehűljön.
Fantasztikus desszert és a kanalak! Nagyon tetszenek! :)
VálaszTörlés