,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. június 30., hétfő

~ JOGHURTOS MÁLNAPARFÉ ~





 Igaz hűvösebbre fordult az idő, de még a hétvégén dobtam össze ezt, a bűntudat nélkül fogyasztható hűsítő kanalaznivalót. Csupán joghurt, jelen esetben málna - de természetesen meggyel, áfonyával, szederrel vagy akár vegyes gyümölccsel is elkészíthető - és xilit került még bele.
A gyümölcs már jobb ha fagyos, hiszen a turmixolás után már azonnal kanalazható a hűsítő parfé és nem kell várni a dermesztésre.
A joghurtból pedig használjunk sűrű és krémeset, vagy csöpögtessük le, ha híg lenne.

» HOZZÁVALÓK «
- 35 dkg málna
- 450 g joghurt
- édesítő - ízlés szerint

- A joghurtot öntsük a turmixgépbe majd szórjuk rá a gyümölcsöt  és turmixoljuk simára, ízlés szerint ízesítsük.





2 megjegyzés:

  1. Milyen csábítóan krémes. Én még hidegben is szívesen kanalazgatok fagyit, annyira szeretem. Varázslatosak a fotók is!

    VálaszTörlés
  2. Nagy melegben jól jönne, de akár hűvösben is! :)

    VálaszTörlés